Jump to content

mat72

Members
  • Posts

    56
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mat72

  1. 4 hours ago, paulk said:

    And still it CTD after one flight when I go back to Menu and select a second flight. I hope a update fixes this. Anyone else having this issue or got an idea to fix it (I’ve already tried removing Community folder)

    So anyway, had a revisit of Darrington this morning. Didn't change anything in the sim, but changed the following in Nvidia CP:

     

    Anti aliasing: application controlled

    Power management: prefer maximum performance

    Open GL rendering GPU: Geforce GTX 1060 6GB

     

    I followed a guide on YouTube that was not specifically for flightsims, just general gaming. Used the C152 and took off and no stutters. Anywhere. Set the time to dusk and flew around for a bit. No floating lights above the highways and the mags work perfectly using my Saitek panel rotary control. Whether those changes were responsible or not, I don't know. Have no idea what is going on.

  2. 20 minutes ago, wolfko said:

     

    Mat,  are you also not experiencing the stutters, when you enter this rather small area of stutters south and southwest of the airport from the west? For me this is the strangest thing about this issue. 

    Hi Wolfko, I was experiencing the stutters in the exact spot you described, but now it’s like the area has moved about a kilometre deeper into the mountains. I can do large circuits all day long, almost brushing the slopes of the mountains, without any stutters now. The only thing that has changed, apart from the new location of the stutters, is the floating lights about the highways and now I cannot use my Saitek panel to turn the C152 magneto switch, whereas I could on Friday. If I CTRL-E, then I can use the dial to turn the mags off and on, but with a cold and dark start I cannot.  It’s just one weird thing after the other, so I’m hoping things will get fixed soon. I would have thought the issues were at my end until I read about all the other folks having trouble. Thanks for replying to this thread. :) 

    • Like 1
  3. 48 minutes ago, paulk said:

    I noticed yesterday that the white update swirling circle at the bottom right had corner of my screen was very active (don’t know how to turn it off) 

     

    Could some of our recent issues be server problems are slow load bing data. When it works it looks great.

     

    Will try to night to see if my CTD have stopped after every flight.

    Maybe you're right. I tried to land on the mountain peak to the south of Darrington with the Carbon Cub and it looked as if the textures were building under my wheels as I came into land (crash!). Things look much better now, apart from the floating lights.

  4. Quick update. Flew from Westport to Greymouth down the West Coast of South Island, New Zealand, and all was fine. Started a flight at Orbx Darrington to see what would happen and no stutters at all: perfectly smooth. The only thing that was different was all the floating lights were back that stretch down the road to Concrete and away down the valley to the sea. Weird, have not touched anything in the sim since yesterday. Still, at least I can enjoy Darrington again. :)

    • Like 1
  5. 2 hours ago, Jon Clarke said:

    Extremely difficult to establish why some get poor fps and others don't

    I get 50+fps at Darrington as shown in the 2 pics below. Bottom right shows FPS when viewing in full screen

    The only difference may be in that I only had Darrington in my Community folder as a US addon at the time of these pics a few minutes ago.

    I do not have ALL my addons in the Community folder at ALL times. I tend to use a programme that allows me to pick and choose what addons are symbolic linked into the Community folder per flying session. This way I am reducing the potential for any conflicts. Obviously this also reduces my flight load up times dramatically.

    Try renaming your Community folder to Community.x

    Make a new Community folder and drop just Darrington in it. See if you still get the stutters and fps you are referring to.

    If you do, then try an uninstall and reinstall and again put Darrington into your new Community folder.

     

    Capture.thumb.JPG.d83b007bd46745297bba2a697849d247.JPG

     

    Capture1.thumb.JPG.2eb12a4becc18036e95e198b4c8aaac1.JPG

    If I take off and fly a really tight left hand circuit, the frame rate stays in the 50s with no problem. I can do this repeatedly with no problems. If I fly over the town towards the mountains in your second shot, the frame rate goes to 2fps on average. If I head back to the airport, after about 30secs, the fps heads back to what it was before. This happens with Orbx Darrington and the MSFS default airport. Apparently it's happening for some people at various places in the world, so looks like a sim issue (for some). I did forget to empty the few items I have in the community folder before the update, so whether that is a factor, I don't know. Will try a reinstall, I think.

  6. Thanks for your reply, haven't tried Orcas yet. Have just removed Darrington and tried the sim without it installed. Flew the C152 from Concrete and all was smooth. Flew over Darrington town and as soon as I approached the mountains, the fps dropped to 1-3.  I guess it's a sim issue and not Orbx? Also, just noticed that Darrington has an airport beacon in the default airport and it's not there in the Orbx version.

    • Like 1
  7. Hi Guys,

     

    When leaving Darrington in MSFS and climbing out over the town towards the mountains, I get really bad stutters. They last for a few minutes, then everything becomes smooth again. As far as I can tell, this is only happening at this location; I haven't had tine to do any more in-depth testing. I was wondering if anyone else has encountered this and is there is a fix? I have no mods installed and this is happening post update (sim update 3).

     

    Many thanks,

     

    Mat

    • Like 1
  8. Hi,

     

    I flew from Concrete Muni to Darrington, but upon arrival, the town of Darrington and airfield were missing all of their features.

     

    I reinstalled Darrington and tried the flight again. This time the town was there, but not the airfield and when I looked away and looked back as I was landing, everything had gone again.

     

    Autogen still appeared in the distance in both cases.

     

    I exited P3D and loaded up Darrington as my starting airfield and everything was okay.

     

    I have attached screenshots to illustrate.

     

    Sim is P3Dv4.1

     

    Many thanks,

     

    Mat

     

     

     

     

    GRMzGqU.jpg

     

    h6KvxlA.jpg

     

    WYwxPZs.jpg

     

    qjO3skP.jpg

  9. Beauties.  What cloud package are you using?

     

     

    Exceptional.

     

     

    Excellent shots. everything about them is top notch.

     

     

    Outstanding screenies !! .

     

    Brad

     

     

    Hope you like 'em? Seriously? I loved them! :)

     

     

    The light in #2 is quite exceptional.  Hard to believe FSX. 

     

     

    Closer to reality every day.  Great looking screens.

     

     

    Beauties!

     

    Thanks for sharing them.

     

    Mallard

     

     

    beautiful shots!!!

     

     

    one of the best set ever seen (for me) incredible light and capture

     

    Thanks

     

     

    Thanks for your kind comments, gents. :)

×
×
  • Create New...